200217
Książka
W koszyku
BHP w branży gastronomicznej : efekty kształcenia wspólne dla branży / Piotr Dominik. - Wydanie VII. - Warszawa : WSiP, 2024. - 216 stron : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Książka "BHP w branży gastronomicznej. Efekty kształcenia wspólne dla branży" odpowiednio przygotuje Cię do rozpoczęcia kariery w tej branży. Poznaj ryzyko i zasady obowiązujące na stanowiskach pracy. Publikacja drobiazgowo omawia właściwą organizację stanowiska pracy, co pozwala na zmniejszenie szkodliwego wpływu wykonywanych zadań na pracownika. Minimalizuje także ryzyko wystąpienia problemów zdrowotnych, a także pomaga w dbaniu o bezpieczeństwo. Istotnym elementem książki są zdjęcia, które ilustrują właściwy sposób udzielenia pierwszej pomocy w przypadku zagrożenia życia. Duży nacisk w książce położono również na bezpieczeństwo konsumenta. Właściwe dbanie o żywność jest niezwykle istotne podczas pracy w gastronomii. Tym sposobem można uniknąć pojawienia się zagrożeń mikrobiologicznych. Książka omawia także zagadnienia związane z dbaniem o środowisko naturalne. Całość uzupełniono o druki z ksiąg HACCP i czytelne schematy ułatwiające zapamiętywanie wiedzy zawartej w podręczniku.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118462 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 212-215.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej