200132
Book
In basket
Nauka o żywieniu człowieka, określająca wpływ pożywienia na organizm człowieka podczas całego jego życia, jest ważną dziedziną dynamicznie rozwijającej sie wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych. Jets to nauka interdyscyplinarna, wykorzystująca wiedzę z zakresu: biologii, chemii, fizyki, fizjologii, medycyny, genetyki, ekonomii i wielu innych. Niniejsza publikacja stanowi kontynuację zbioru ćwiczeń pod redakcją Wojciecha Roszkowskiego "Podstawy nauki o żywieniu człowieka. przewodnik do ćwiczeń." Opracowanie przeznaczone jest przede wszystkim dla studentów i prowadzących zajęcia dydaktyczne. Tematy przedstawione w ćwiczeniach uzupełnają i rozszerzają materiał wyładowy, umożliwiają lepsze zrozumienie zagadneń i ułatwiają ich wykorzystanie w praktyce.
Availability:
Wypożyczalnia Piła
There are copies available to loan: sygn. 116397 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again